söndag 31 juli 2011

Saldouppföljning juli - Bloggen ett år

Mitt nya saldo är +191 000 kr. Saldot har försämrats med -16 000 kr på en månad. Jag fortsätter att rusta upp min nya bostad och det får kosta. Denna månaden har jag också avstått från att ta ut lön ur firman eftersom jag strävar att bygga upp en tillfredställande buffert i denna. Värdet på aktierna och fonderna har försämrats sedan förra uppföljningen.

Bloggen har nu drygt ett år på nacken. Under den tiden har jag fått bättre koll på min ekonomi, köpt en bostad och startat en firma. Jag har spekulerat i aktier och fonder, försökt vara långsiktig men varit kortsiktig. Min strävan är att bli mer långsiktig med de större placeringarna, men att fortsätta spekulera kortsiktigt med mindre medel när det finns tid för det. Vissa placeringar har varit riktigt bra, vissa har varit urusla. Saldot har i alla fall ökat med +45 000 kr på ett år och det är fortfarande sommar.

//Nu stundar härliga augusti

lördag 2 juli 2011

Saldouppföljning juni

Mitt nya saldo är +207 000 kr. Saldot har försämrats med -10 000 kr på en månad. Försämringen har orsakats av alla de inköp av diverse material som behövs för att rusta upp huset. Dessutom har värdet på aktierna och fonderna sjunkit en del. All min vakna tid uppgår för närvarande att driva firman och att renovera mitt nya hus. Saldot kommer med all sannolikhet fortsätta att sjunka ett par månader, men det gör inget då jag i slutänden vet att jag kommer att ha ett trivsamt och ekonomiskt vettigt boende.

// God helg