lördag 25 september 2010

Månadsuppföljning

Jag kan konstatera att saldot idag är 147 762 kr (sammanställningen till höger). Det innebär en ökning med 8 422 kr för den senaste månaden. Tyvärr fick jag kalla fötter, sålde alla aktier med vinst utom Unibet, och tappade min långsiktighet. Nu sitter jag med en massa likvider i både IPS och på aktiedepåkontot. Bra eller dåligt det får tiden utvisa. Ett nygammalt tillskott till aktieportföljen fick bli Kanadajunioren Gold Bullion. Gamblern i mig har vaknat. Mitt GAV i denna blev 0,589 CAD. Bullion borrar nu frenetiskt efter guld och blir det ett par fina träffar kommer aktien troligtvis att rusa.

Nu hoppas jag på en dipp på den svenska börsen så jag kan handla nya kvalitétsaktier. Jag står vid sidan av marknaden nu och får se vilket humör Mr Market kommer att vara på de närmaste veckorna.

lördag 11 september 2010

Planenligt

Sedan jag startade bloggen har jag i stort sett följt de uppgjorda planerna. Jag äter främst LCHF-kost (ej pasta, ris, potatis och liknande kolhydratrika livsmedel). Har lyckats gå ner 3-4 kg i vikt. Dricker betydligt mindre mängd alkohol än innan. Amorteringar görs med 6 450 kr per månad. Har gått över från det dyra lösa snuset till mycket billigare påssnuset. Har börjat jobba över ett par timmar i veckan.

De senaste två veckorna har jag gjort ytterligare förändringar i aktieportföljen.
Jag köpte:
  • Kungsleden för 48 kr

Jag sålde:

  • Telia 52,50 kr
  • Norse Energy 1,17 kr

I IPS har jag fortfarande 100% likvida medel och har forfarande inte kommit underfund med vilka fonder som jag ska gå in i. Svenska småbolagsfonden har innehav som faller mig i smaken.